Het belang van de patiënt voorop

Toen in november 2012 de afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse op last van de Inspectie tijdelijk de deuren moest sluiten, werd Martin van der Ent (52), cardioloog in het nabije Maasstad Ziekenhuis, door de Ruwaard-directie benaderd om de afdeling cardiologie draaiende te houden. Van der Ent heeft er een nare bijsmaak aan overgehouden. 

Tekst: Roel Notten | Beeld: Guido Benschop

De ondergang van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis roept nog altijd veel emoties op. Lees alle artikelen van Arts en Auto hierover in het dossier Ruwaard.
Dat uroloog Rik Williams in Arts en Auto de goede intenties van mij en mijn collega-cardiologen in twijfel trekt, is erg kort door de bocht. Toen op last van de Inspectie de cardiologen van het Ruwaard geen klinische zorg en later ook geen poliklinische zorg meer mochten verrichten, viel er een complete vakgroep uit de lucht. Dit was nooit eerder vertoond en al helemaal niet met een vakgroep die absoluut noodzakelijk is voor alle processen in het ziekenhuis. Hierop kregen wij, cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis, het verzoek van de Ruwaard-directie om de patiëntenzorg tijdelijk waar te komen nemen. Tijdelijk, omdat onduidelijk was hoelang deze situatie zou bestaan.

Lees verder (pdf).

04-2014p036-037

Delen