Het beste tech-idee van 2017

In Nederland werken technici hard aan innovaties die het leven of zelfs de wereld moeten verbeteren. En dus zoekt populair-wetenschappelijk tijdschrift KIJK het beste tech-idee van 2017! Iedereen kan meestemmen.

Tal van Nederlandse studenten en startups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Bekende voorbeelden zijn Boyan Slat, die zich inzet om de oceanen vrij van plastic te maken, of de teams die de World Solar Challenge domineren. Welke van de nieuwste innovaties verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2017? Komende maanden beoordeelt KIJK samen met het publiek én een zorgvuldig gekozen jury de beste inzendingen.

Tot de kandidaten behoren ook twee medisch-gerelateerde startups:

Naaldloos prikje

Het systeem van InkBeams bestaat uit een goedkope laser en een cartridge. Het moet kleine bubbels met genoeg kracht gaan afschieten om door de huid te breken en zo vloeistof – met daarin medicijnen – af te leveren in het lichaam. Meer informatie? Surf naar www.novelt.com.

Weefselrobot

De procedure om bij borstkanker een biopt te nemen, is niet ideaal: de patiënt moet eerst onder de MRI-scanner om de plaats van het weefsel te bepalen. Daar moet verandering in komen met Stormram 4: een 3d-geprint robotje op luchtdruk, dat een biopt kan afnemen terwijl de patiënt nog in de MRI-scanner ligt. Meer informatie? Surf naar www.utwente.nl.

Tot en met 13 september kan iedereen op kijkmagazine.nl stemmen op zijn favoriet. Op 16 november maakt het tijdschrift de winnaar bekend.

 

Delen