Hoger beroep tandartsenzaak

Verzekeraar Achmea gaat in hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak dat een tandarts niet had kunnen weten dat het niet was toegestaan een bepaalde behandelcombinatie te declareren. In afwachting van de uitspraak in hoger beroep zal Achmea geen geld terugvorderen.

 

De zaak staat model voor de situatie van duizend tandartsen, van wie Achmea sinds eind 2013 stelt dat ze onrechtmatig gedeclareerd hebben. VvAA staat tweehonderd tandartsen bij in deze zaak.

Jurist bij VvAA Lenore Beij is verbaasd over het hoger beroep van Achmea. “De rechter heeft zich duidelijk uitgesproken. Achmea heeft niet kunnen aantonen dat de tandartsen vóór mei 2013 konden weten dat het declareren van de betreffende behandelcombinatie (V21-V60) niet was toegestaan. Ik verwacht niet dat Achmea dit nu alsnog kan aantonen.”

Beij adviseert tandartsen eventuele vorderingen voorlopig niet te betalen. Reeds betaalde vorderingen kunnen worden teruggevorderd, maar de verwachting is dat Achmea vóór de uitspraak in hoger beroep hier niet aan zal voldoen.

Leden die meer informatie over de zaak willen of alsnog juridische hulp willen inschakelen, kunnen contact opnemen met de Juridische Helpdesk van VvAA via 030 247 49 99 (kies optie 2 en houd uw lidmaatschapsnummer bij de hand).

Delen