Huisarts uit Lemmer wint Het Beste Zorgidee 2016

De Yoho-app van Karin Groeneveld is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2016. De 47-jarige huisarts uit Lemmer ontving de prijs van 10 duizend euro woensdag uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband.

De app koppelt hulpbehoevende senioren aan jongeren die een bijbaantje zoeken. Groeneveld kwam op het idee door haar drie tienerdochters.

https://www.youtube.com/watch?v=FPYQ7O44wb0

De Yoho-app verbindt generaties, stelt juryvoorzitter Louise Gunning. “Als huisarts ziet Karin Groeneveld dat steeds meer senioren te maken hebben met eenzaamheid. Het mooie van dit idee is dat het uit een plattelandsgemeente komt waar de bijbaantjes voor jongeren, anders dan in de grote steden, niet voor het oprapen liggen. De Yoho-app brengt die twee groepen samen: ouderen krijgen hulp en jongeren verdienen een zakcentje.”

‘Ouderen krijgen hulp en jongeren verdienen zakcentje’

Groeneveld werd op het idee gebracht door haar dochters van 11, 13 en 15. “Veel tieners zoeken een bijbaan en willen tegen betaling van het minimumloon, dat ze ook in een supermarkt zouden krijgen, met alle plezier ouderen helpen. Jongeren kunnen boodschappen doen en grasmaaien, maar ook een wandeling maken en uitleggen hoe een iPhone werkt.”

Meer over Het Beste Zorgidee en de andere finalisten leest u op hetbestezorgidee.nl.

Delen