Huisartsen kunnen thuis gezette boostervaccinaties declareren

Al in december 2021 zetten huisartsen de eerste boostervaccinaties, maar pas deze maand kunnen zij hun werkzaamheden bij de overheid declareren. 

In de eerste boosterronde hebben huisartsen in totaal zo’n 300.000 COVID-vaccinaties gezet. Huisartsen die hebben bijgesprongen bij het vaccineren in instellingen en voor de GGD kunnen deze werkzaamheden declareren bij de GGD, maar de declaraties voor thuisvaccinaties van niet-mobiele mensen lopen via de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG). Het ministerie van VWS moet zorgen voor de juiste financiering van de SNPG, zodat de stichting het declaratieportaal kan inrichten en openstellen. VWS gaf eerder aan dat dit in het eerste kwartaal van 2022 in orde zou zijn, maar moest daar bij beroepsvereniging LHV – die aandringt op een snelle afhandeling van de
betalingen – op terugkomen. Pas deze maand gaat het declaratieportaal open. Ondertussen heeft het ministerie huisartsen gevraagd of zij ook een rol kunnen spelen in de tweede boosterronde.

Delen