‘Ik moest eerst zelf veranderen’

De Keniaan Peter Nguura (46) is projectmanager bij Amref Health Africa (in Nederland bekend als Amref Flying Doctors). Hij zet zich in tegen meisjesbesnijdenis en tienerhuwelijken onder de nomadische groepen in Oost-Afrika. Nguura leerde dat hij daarbij meer moest luisteren. “Ik stel nu meer vragen en geef geen pasklare antwoorden meer.”

Tekst: Wout de Bruijne | Arno Massee/DB

Als kind moest ik elke ochtend om 5.00 uur koeien melken en daarna ruim 3 km naar school lopen. Het heeft ertoe bijgedragen dat ik een doorzetter ben geworden en van hard werken hou. Ik ben blij dat ik dat kan doen en er de gezondheid voor heb. Het doet mij verdriet dat er zo veel mensen zijn die een hekel aan hun werk hebben. Ze gaan er met tegenzin naartoe en werken acht uur per dag alleen voor hun loonstrookje. Natuurlijk is lang niet iedere baan even leuk, maar mensen zouden zich vaker moeten realiseren dat ze, hoe bescheiden ook, een eervolle bijdrage aan hun tijd op aarde kunnen leveren.

Lees verder (pdf).

09-2015p034-35

Delen