Je eerste auto

Autorijden is kostbaar. Maar ook met een beperkt budget van 1000 euro kun je de trotse eigenaar van een goede auto worden. Arts en Auto helpt je op weg.

Tekst: Bart van den Acker

Hou wat geld achter de hand
Besteed niet je hele budget aan de aanschaf van een occasion. Zeker als je van een particulier koopt, is het verstandig de auto een grote onderhoudsbeurt te geven. Daarmee voorkom je onnodige pech en nog hogere kosten. Zorg dat je na aankoop nog minimaal 500 euro achter de hand hebt. Heb je echt maar 1000 euro te besteden? Dan zoek je een auto tot 500 euro. Bedenk dat je ook geld kwijt bent aan verzekeringspremie en motorrijtuigenbelasting.

Zoek op internet
Internet is een belangrijk hulpmiddel bij de zoektocht naar een auto. Op de sites van de ANWB, Bovag en de RDW vind je veel achtergrondinformatie en tips over het kopen van een occasion. Voor het daadwerkelijk kopen van een occasion kun je onder meer terecht op autopas.nl,gaspedaal.nl, zomoto.nl, autotrack.nl, autoscout24.nl, autotrader.nl, nederland-mobiel.nl, autowereld.nl, eBay.nl en marktplaats.nl.

Lees verder (pdf).

Delen