‘Kenya Classic leert je relativeren’

Afgelopen oktober werd voor de tweede keer de Kenya Classic van AMREF Flying Doctors gefietst. In zes dagen legden 69 deelnemers 380 km af over uitgestrekte savannes, door afgelegen dorpjes en langs projecten van AMREF. De sponsortocht bracht bijna 417.000 euro op. Voor het eerst deed een team van VvAA medewerkers mee. Bij de individuelen was huisarts en VvAA lid Willem van Faassen (56) uit Velserbroek van de partij. Hij doet verslag van zijn indrukken en veranderde inzichten. 

Tekst en beeld: Wout de Bruijne

Wij hebben ons als team van drie aan-gemeld, met als voorwaarden voor deel-name het zelf betalen van reis, verblijf en materiaal en bovenal het leveren van een sponsorbedrag van minimaal 5000 euro per deelnemer. Begin september had ik nog maar 1900 euro binnen. Een van de acties die daarna flink bijdroeg, was het individualiseren van de Kenya Classic posters en folders: met mijn naam en foto erop kreeg het goede doel een bekend gezicht. Uiteindelijk hebben mijn patiënten, collega’s, vrienden en familie ruim 7600 euro bijeengebracht. Mijn medeteamleden kregen het bedrag helaas niet rond.

Mijn conditie behoefde wel enige verbetering. Ik ben van nature sportief – hardloper, surfer, zeiler – maar mede vanwege een gescheurd schouderkapsel door een skiongeval, had ik het laatste jaar weinig gesport. Afgelopen zomervakantie in Italië heb ik met de mountainbike veel geklommen bij hoge temperaturen; daarna heb ik vooral op techniek getraind op diverse mountainbikeparcours in Nederland.

Lees verder (pdf).

Delen