MS Hackathon morgen van start

De eerste Europese MS Hackathon, die morgenochtend om 8.00 uur van start gaat in Amsterdam, kan rekenen op veel belangstelling. De aanmeldingen voor de hackathon gingen zo snel, dat de inschrijving voor teams vroegtijdig moest worden gesloten.

Met honderdvijftig artsen, hackers, programmeurs, creatieven en MS-patiënten zit de hackathon ‘bomvol’, zo laat Mobile Doctors weten. Verdeeld over twintig teams sluiten de deelnemers zich komend weekend 36 uur op. Doel van de hackathon is ideeën en oplossingen te ontwikkelen die nieuwe inzichten geven in de ziekte Multiple Sclerose en het leven van patiënten vergemakkelijken.

“Tijdens de MS Hackathon komen niet alleen artsen en onderzoekers samen, maar ook hackers, designers, engineers en creatieven, omdat ze zich verbonden voelen met één ambitie: MS begrijpen, MS vertragen en MS bestrijden”, zegt Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc, in een videoboodschap.

Een vakjury kiest aan het einde van het weekend de drie meest innovatieve ideeën. Het beste idee wordt beloond met een cheque van 3.000 euro en een Accelerator Program, ter waarde van 100.000 euro.

Via #mshackathon kunt u dit weekend op Twitter de hackathon volgen. De MS Hackathon is een initiatief van Mobile Doctors (VvAA) en MoveS, in samenwerking met Many2More, VUmc, IBM en PwC.

Delen