Koningin Maxima opent Monro

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 23 mei 2013 het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Dit is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich uitsluitend richt op totale borstkankerzorg. Dat meldt de RVD vandaag.

 

 

Vanaf 15 april kunnen de eerste patiënten terecht in het nieuwe Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven, het enige ziekenhuis in Nederland dat uitsluitend borstkanker behandelt.

Chirurg Jan van Bodegom nam initiatief tot het ziekenhuis omdat hij vond dat borstkankerzorg in Nederland nog beter kan: op maat georganiseerd en volledig gericht op de patiënt.

In het Alexander Monro Ziekenhuis kan een patiënt terecht voor diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg. Daarnaast werken alle artsen en verpleegkundigen samen in een multidisciplinair team. De maximale capaciteit van het ziekenhuis bedraagt 2000 patiënten per jaar.

In Nederland krijgen elk jaar 13.000 vrouwen borstkanker. Borstkankerzorg wordt steeds complexer. Door steeds meer diagnostische mogelijkheden zoals MRI maar ook DNA-onderzoek herkennen specialisten steeds meer typen borstkanker. Om correct te diagnosticeren en behandelen moet een arts veel patiënten zien en altijd multidisciplinair werken. Alleen zo kan persoonlijke gezondheidszorg geleverd worden.

Patiënten worden in het nieuwe borstkankerziekenhuis altijd gezien en besproken door een multidisciplinair behandelteam, volledig gespecialiseerd in borstkanker. De patiënt krijgt tijdens de behandeling altijd dezelfde arts en mammacare-verpleegkundige. Het Alexander Monro Ziekenhuis hield meer dan 100 interviews met (ex)-patiënten en hun partners. Zij vertelden hoe de borstkankerzorg in hun ogen nog beter zou kunnen worden. Dat was de basis voor de inrichting van het ziekenhuis en de zorgprocessen. Het Alexander Monro Ziekenhuis behandelt volgens de nieuwste behandelmethoden en beschikt over de beste apparatuur. Informatie over het ziekenhuis op alexandermonro.nl

 

 

 

Delen