Dierenarts krijgt grip op kosten

Hoe loopt mijn praktijk? Hoe reëel zijn mijn tarieven eigenlijk? De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) en VvAA bieden dierenartsen die zich dit afvragen de ‘Kostencalculator’, waarmee de integrale kostprijs van de meest voorkomende veterinaire handelingen in de praktijk kunnen worden berekend.

 

Veel dierenartsen hebben geen duidelijk beeld van de kostenstructuur van hun praktijk. Daardoor is het moeilijk een reëel tarief vast te stellen en loopt het gezond en duurzaam voortbestaan van hun praktijk gevaar. De kostencalculator is onderdeel van een duurzaam zakelijk traject voor dierenartsen, georganiseerd door de KNMvD en VvAA.

Workshop
Dierenartsen kunnen nader kennismaken met de kostencalculator in een workshop die zich ook richt op personeelsmanagement en riskmanagement. Na de workshop volgt een individueel gesprek op basis van gegevens uit de kostencalculator en een adviesrapport. De workshops zijn geaccrediteerd voor het CKRD (het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen) en vinden plaats op 10 april en 23 mei.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.knmvd.nl/nascholing (10 april en 23 mei).

 

 

Delen