Kunstbeurs – Big Art

In 2016 startte Big Art als een alternatief voor traditionelere kunstbeurzen met beperkte ruimte, vaste stands en witte wanden. Op industrieel Hembrug, op de grens tussen Zaandam en Amsterdam, wordt dit jaar weer groots uitgepakt met werk van tal van eigentijdse kunstenaars.

De enorme loodsen van de oude ‘Project.Fabriek’ op het terrein zijn daarvoor een intrigerende locatie. Veel grote installaties zijn speciaal voor de beurs gemaakt en gaan een samenspel aan met de omgeving. Hoge hallen en rauwe ruimtes zorgen voor een spannend contrast met de kunstwerken. 

Big Art biedt kunstenaars de kans om letterlijk en figuurlijk groots uit te pakken met sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie en multimedia-installaties; van abstract tot figuratief en uitgevoerd in verschillende materialen. Deelnemende galeries aan deze editie zijn onder andere Rutger Brandt Gallery, Rademakers Gallery, Galerie Bart en GoMulan Gallery. Naast zelfstandige kunstenaars als Leoniek Bontje, Koen Dudink, Lique Schoot en Sigrid Calon. 

Big Art – Hembrugterrein, 30/09 t/m 03/10, bigart.nu.

Delen