Kunstportret – Eli Dijkers

Voor Eli Dijkers (39, ziekenhuisapotheker) is fotografie veel meer dan een hobby.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Guido Benschop

“Voor analoge fotografie heb ik nooit echt het geduld gehad, maar toen ik in 2004 tijdens een groepsreis door India dankzij een digitaal cameraatje meteen m’n foto’s kon zien, kreeg ik er lol in. Ik ging cursussen volgen, en van het een kwam het ander.

‘Tijdens het fotograferen kan ik me helemaal laten gaan’

In 2010 ben ik toegelaten tot de Fotoacademie. Doordat ik naast die opleiding gewoon werkte en ondertussen óók nog een proefschrift moest afronden, betekende dat wel even flink doorbikkelen. Inmiddels werk ik twee dagen voor een farmaceutisch bedrijf, de resterende tijd ben ik met fotografie bezig. Ik probeer nu voet aan de grond te krijgen in het buitenland; in oktober bijvoorbeeld is mijn werk te zien tijdens de Biënnale van Florence. Als apotheker moet ik altijd uiterst precies te werk gaan, maar tijdens het fotograferen kan ik me helemaal laten gaan. Een heerlijke combinatie, m’n beide hersenhelften hou ik zo prachtig in evenwicht.”
elidijkers.com

 

 

 

Delen