Kunstportret – Maja Vucetic

Zelf aarzelde Maja Vucetic (57, huisarts) of ze in haar praktijk eigen werk op kon hangen, maar aan de reacties van haar patiënten merkt ze dat die het waarderen.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Marcel Bakker

 

“Na het afronden van mijn huisartsenopleiding ben ik intensiever gaan schilderen. Tot een paar jaar terug maakte ik vooral portretten; daarop ben ik ook afgestudeerd aan de Wackers Academie in Amsterdam, waar ik een deeltijdopleiding figuratief schilderen heb gevolgd. Nu schilder ik vooral natuurmotieven in een wat expressievere stijl die beter bij me past.

‘Men vindt het leuk te zien dat de dokter ook een ándere kant heeft’

Ik ben al jaren lid van Pincet en Penseel, een gezelschap van artsen die aan beeldende kunst doen. Het is erg fijn om een paar keer per jaar creatief bezig te zijn met collega’s die weten hoe emotioneel zwaar ons beroep soms is. Ik heb wel even getwijfeld of ik m’n eigen werk in de praktijk moest ophangen, maar ik krijg er alleen maar positieve reacties op. Men vindt het leuk te zien dat de dokter ook een ándere kant heeft.”

 

 

 

Delen