Leuke man gezocht

De rubriek Ledemaatjes is onverminderd populair en brengt lezers van Arts en Auto bij elkaar. Niet alleen om een auto te verkopen of vakantiehuis te huren. Ook die geweldige levenspartner kan ertussen zitten.

In 2013 is Nelleke Hartmanns (61, mediator) uit Vught al een tijdje aan het daten, maar daar wordt ze niet echt blij van. Haar zwager, huisarts in Boxtel, besluit voor haar een contactadvertentie te plaatsen in Ledemaatjes. Van de reacties op die advertentie valt er één haar op. Deze is namelijk  geschreven door een vrouw, voor haar goede vriend Paul van Loon uit Eindhoven (62, partner parkeeradviesbureau).

Paul: “Al lang voordat mijn vrouw overleed, dronken mijn goede vriend Ed en ik elke zaterdag bij elkaar koffie. Die traditie hebben we erin gehouden. Ed en zijn vrouw zijn beiden huisarts. Met hen werden aan de keukentafel alle onderwerpen besproken. Zo ook het aangaan van  een nieuwe relatie.” Pauls vriend vindt dat Ed daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Zo gaan ze regelmatig naar een jazzcafé, maar Paul heeft niet altijd in de gaten wanneer een vrouw toenaderingspogingen onderneemt.

Paul vervolgt: “Op een gegeven moment liet Ed me de advertentie in Arts en Auto zien, waarvan zijn vrouw aan alles aanvoelde dat dit ‘m was. Geen idee waar ze dat op baseerde. Zelf had ik niet snel op die advertentie gereageerd.” Paul vindt dan ook dat zij maar de brief moet schrijven. Ter plekke maakt ze met haar iPhone een foto van Paul om bij de brief te voegen. Grappig genoeg vindt Nelleke het schilderij waar Paul op de foto voor staat, erg mooi. Dat zegt toch wat over hem, denkt ze, niet wetend dat de foto bij zijn vrienden thuis is genomen. Uiteindelijk reageert Nelleke alleen op de brief die namens Paul geschreven is. Voordat ze een eerste afspraak hebben, appen ze veel met elkaar. Paul: “Zo bouwden we de spanning op en leer je elkaar al een beetje kennen.”

Serieuzer

Hun eerste afspraak gaat daarom goed, ze hebben het erg gezellig. De tweede afspraak is minder geslaagd. Nelleke: “Paul was geremd, ik vond het allemaal zo zwaar en serieus.” Paul vult aan: “Toen zei je dat je me op de app leuker vond dan in het echt.” Nelleke vermoedt dat dat komt omdat je over app-berichtjes even kan nadenken en dan met een gevat antwoord kan komen. Paul: “Die appjes waren onbekommerd. Op onze eerste afspraak had ik niets te verliezen, maar die tweede keer werd het voor mij serieuzer, er hing echt iets van af.” Omdat Paul via de appjes zo´n leuke indruk maakte, haakt Nelleke niet af, hoewel ze dat wel even heeft overwogen. Paul: “Die appjes hebben onze prille relatie gered.”

Zelf 

‘Zelf had ik niet snel op die advertentie gereageerd’

Een goede vriendin van Nelleke beschouwt hun relatie als voorbestemd, maar geeft als advies de relatie vier seizoenen aan te zien, voordat ze definitieve stappen zetten. Paul stelt lachend dat ze dat niet gehaald hebben. “Na acht maanden kochten we samen een huis in Vught. Wij wisten gewoon dat het goed zat.” Voor de kinderen (ze hebben er allebei drie) en voor vrienden was de snelheid waarmee de veranderingen plaatsvonden wel even wennen. Maar ondertussen is iedereen blij voor het stel. “Wij hebben op alle fronten de wind mee gehad.Met de hulp van familie en vrienden en ook met de timing van onze relatie.”

Als Nelleke en Paul naar de toekomst kijken, noemen ze gelijk de kleinkinderen. Er zijn er al vier, een vijfde is onderweg. De kleinkinderen komen graag logeren, de rol van opa en oma is heel vanzelfsprekend. Nelleke: “We gaan voor acht kleinkinderen.” Paul: “Acht maar? We hebben er al vier. We gaan zeker voor twaalf.”

Nooit zelf kunnen vinden

In de zomer van 2015 plaatst klinisch psycholoog-psychotherapeute Lisette (56) een contactadvertentie in Ledemaatjes. Ze heeft geen zin in internetdaten en zet Arts en Auto in bij haar zoektocht naar een nieuwe partner. Het levert haar vijftien leuke, serieuze reacties op, met ook de ware Jacob.

Een van de eerste mailtjes komt van Wouter (61), arts. Lisette vertelt: “Hij stuurde een leuke mail. We hebben kort gemaild en foto’s uitgewisseld. Ik wilde snel afspreken, want als je elkaar ziet, weet je gelijk of er een klik is. We spraken af in een kasteeltje, heel sfeervol. Maar ik was zo zenuwachtig. Toen ik hem zag, vond ik Wouter direct een leuk type, een mooie lange man. Hij was óók heel nerveus, maar we raakten aan de praat en de tijd vloog voorbij. We wilden allebei nog wel een keer afspreken. Maar dan zonder die zenuwen.

Tijdens onze tweede afspraak gingen we lunchen en wandelen. We waren allebei minder gespannen en het was een heel leuke dag. Na afloop kreeg ik een echte zoen. Het klikte zo goed, we waren al verliefd geworden. Door een vakantie zagen we elkaar toen twee weken niet, maar ik kreeg wel elke dag een appje. Ik stuurde er ook steeds één terug. Na de vakantie hadden we een gezellige dag in het plassengebied in de buurt van Wouters woonplaats. Aan het einde van die dag nodigde Wouter me bij hem thuis uit en ben ik blijven eten.

Ik wilde nog één keer afspreken, om het helemaal zeker te weten. We zouden gaan wandelen en daarna naar een concert. Maar we hadden zoveel met elkaar te bespreken, we waren zo blij met elkaar, dat we helemaal niet meer naar het concert zijn gegaan.

‘Die advertentie heeft mijn leven veranderd’

We zijn nu drie jaar verder en zijn in de weekends bij elkaar. In de toekomst willen we samen een huis zoeken. Onze kinderen zijn positief, ze gunnen het ons dat we happy zijn. Familie en vrienden van Wouter hebben mij goed verwelkomd en andersom ook. Iedereen gunt het ons dat we opnieuw het geluk hebben gevonden. Zo vanzelfsprekend is het namelijk niet dat je op latere leeftijd nog z’n klik met iemand hebt.

De advertentie heeft mijn leven echt veranderd. Wouter doet ander werk en woont in een ander deel van het land. Zonder het Ledemaatje had ik hem nooit kunnen vinden.”

Vanwege hun privacy zijn de namen van Lisette en Wouter gefingeerd

Delen