Marjan Enzlin nieuwe voorzitter NVJ

Marjan Enzlin, hoofdredacteur van Arts en Auto en artsenauto.nl, is op zaterdag 14 juni tijdens de algemene ledenvergadering in Leeuwarden gekozen tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

 

 

In een open motivatie op de website van de vereniging noemt Enzlin (48) zichzelf een kritisch type met haar eigen kijk op het democratisch gehalte binnen een vereniging waaraan ze óók loyaal is. Via een online ledenraadpleging konden de leden van de NVJ  stemmen op bestuurskandidaten van hun keuze. De definitieve verkiezing vond op 14 juni plaats op de jaarvergadering van de Verenigingsraad.

Enzlin zal haar nieuwe functie functie voor een periode van drie jaar combineren met haar baan als hoofdredacteur van Arts en Auto, het onafhankelijke crossmediale medium van Vereniging VvAA. Voorheen was Enzlin hoofdredacteur van Mednet (voor artsen) en Bijzijn (voor verpleegkundigen) en redacteur/verslaggever bij Verpleegkunde Nieuws. Zij startte haar loopbaan in de journalistiek als medewerker van de stadsredactie van het Eindhovens Dagblad, nadat ze ruim twaalf jaar als verpleegkundige werkzaam was in de psychiatrie.

Naast Enzlin werden ook Max van Weezel, Mensje Melchoir, Wilma Haan en Frans Pasma in het vernieuwde bestuur gekozen. Het bestuur bestaat verder nog uit  Louis van der Geijn en Mark Fuller.

Voor meer informatie, zie villamedia.nl

 

 

Delen