MBA in de zorg

Voor zorgprofessionals die bedrijfskundig en bedrijfseconomisch sterker willen staan, is er nu de Master of Business Administration van VvAA Business School, een opleiding specifiek gericht op de zorgpraktijk. “Ideaal is dat ik het geleerde direct kan uitrollen op mijn werk.”

Tekst: Andrea Linschoten

Verloskundige Fayette Buist (53) uit Naarden heeft haar sporen verdiend. Als verloskundige in een eerstelijnspraktijk en later in het ziekenhuis, groeide zij door naar teamleider en gaf ze leiding aan een reorganisatie van de polikliniek Verloskunde, Gynaecologie en Fertiliteit van het Flevoziekenhuis in Almere. Toch wilde zij zich nog verder ontwikkelen. Buist: “Ik realiseerde me op een gegeven moment dat ik niet tot mijn 67ste midden in de nacht mijn bed uit wilde. Daarom ben ik mij meer gaan toeleggen op leidinggeven.”

VvAA MBA voor de zorgprofessional

Het masterprogramma bestaat uit negen bedrijfskundige modules met aandacht voor onder meer strategiemanagement, supply-chain- en financieel management; acht modules gericht op persoonlijke ontwikkeling en zeven actuele zorggerelateerde modules (riskmanagement en coaching). De 24 modules zijn evenredig verdeeld over achttien studiemaanden en worden steeds drie of vier dagen achter elkaar gegeven in Amersfoort. De kosten zijn € 29.250,-.
In september 2015 start een nieuwe MBA-groep. Op donderdag 11 juni vindt een informatie-avond plaats. Meer informatie: vvaa.nl/mba

Buist volgde een cursus Management in de zorg, maar merkte bij het opzetten van verschillende projecten dat ze een gedegen bedrijfskundige en financiële achtergrond miste. Ze zocht naar een passende opleiding en koos voor de MBA van VvAA Business School. In maart 2015 haalde ze haar bul. “Deze opleiding was echt een eyeopener voor mij, omdat de opleiding zich specifiek op de gezondheidszorg richt. Zo kon ik een nieuw vak leren, gelieerd aan mijn vertrouwde beroep. Dat maakte het makkelijker, want de zorg is mijn passie.”

Decaan en docent Ger Hofstee noemt het de kracht van deze masteropleiding. “We richten ons met deze MBA inhoudelijk op de zorg, de deelnemers zijn zorgprofessionals én onze docenten kennen de zorg ook goed. Zo is alles gericht op de praktijk.” Voor Buist was dat een grote pre: “Als ik na drie dagen scholing weer op mijn werk kwam, voelde het als een grote speeltuin. Ik kon het geleerde gelijk uitrollen.”

Lees verder (pdf).

06-2015p022-023

Delen