Mijn auto – Toyota Landcruiser

Het zijn onder meer de BBC Top Gear-filmpjes How to kill a Toyota (spoiler alert: onmogelijke opgave) die huisarts Marloes Beuvens (55) in 2011 doen besluiten te gaan voor een Hilux. “Ik fok IJslandse paarden en heb vanwege die hobby een robuuste auto voor de paardentrailer nodig.” 

Tekst: Monique Bowman Beeld: De Beeldredaktie/John Peters

Tot januari 2018 rijdt de Nederweertse huisarts de Japanse pick-up. “Ik kon er zelf goed mee overweg, maar de rest van het gezin vond ’m nogal Spartaans.”Lang verhaal kort: dankzij een prijsbewuste zwager (“we hebben samen met familie de fokkerij en gebruiken daarom de auto ook samen”) wordt de Hilux verruild voor een minstens zo stoere, maar veel luxere Landcruiser. “Na veel speuren vond mijn zwager deze auto, uit 2014, bij een garage in Zuid-Duitsland.”

‘Het is een kwestie van sleutel omdraaien en gáán’

Niet alleen voor ritten met de paardentrailer, ook voor visites rijden pakt Beuvens de Landcruiser. “Veel van mijn patiënten werken in de agrarische sector, dus qua grote auto’s op het erf zijn die wel wat gewend.”

Dat Toyota als merk een wat saai imago heeft, daar kan Beuvens absoluut niet mee zitten. De betrouwbaarheid vindt ze het allerbelangrijkste: “Het is een kwestie van sleutel omdraaien en gáán. In weer en wind. Het laatste waar ik me als huisarts tijdens visites zorgen over wil maken, is of mijn auto wel zal starten.”

Delen