Mijn bijbaan – Partymanager

Wie Merijn Smak
Leeftijd 28
Studie vierdejaars fysiotherapie
Bijbaan partymanager
Aantal uren varieert
Verdiensten 12 euro per uur

Tekst: Wout de Bruijne I Beeld: De Beeldredaktie/Sebastiaan Rozendaal

 

“Als partymanager ben je op evenementen vaak als een van de eersten aanwezig en ga je met de laatsten weer weg. Je maakt dagen van 12 uur of meer en loopt soms wel 40 kilometer op een dag. Maar lange dagen en veel lopen was ik al wel gewend; ik heb veel in de horeca gewerkt.

Voor een uitzendbureau begeleid ik de uitzendkrachten die op een evenement komen werken. Dat kunnen tien tot tachtig medewerkers zijn. Ik ontvang hen, geef een briefing over de spelregels van de dag en wijs hen hun werkplekken op het terrein. En ik ren de hele dag rond om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

‘Ik kom op allerlei leuke feesten door heel het land’

De baan bevalt me erg goed, ik hou van ondernemen en organiseren. Ik kom op allerlei leuke feesten door het hele land. Het ene moment ben je bij de TT in Assen of een bloemencorso, het andere ogenblik werk je op een dancefestival. Qua festivals vond ik tot nu toe Tomorrowland in België het leukst, wat een feest! In augustus ga ik weer naar België, maar dan naar de Formule 1 in Spa-Francorchamps.

Ik heb altijd bijbanen gehad, vaak meer dan een tegelijk. Ook nu: ik ben hiernaast verzorgster bij het eerste elftal van voetbalclub VVA/Spartaan. Verzorgen doe ik overigens ook weleens als partymanager. Op vermoeiende meerdaagse festivals maken collega’s af en toe graag gebruik van mijn massage-skills.”

Delen