Mijn bijbaan

Wie Stefan Smorenburg
Leeftijd 24
Studie vijfdejaars technische geneeskunde aan de Universiteit Twente
Bijbaan studentmedewerker bij het ECTM
Aantal uren 5 tot 10 uur per week
Verdiensten € 12,50 per uur

“Mijn bijbaan vormt de ideale combinatie met mijn studie. In het Experimental Centre for Technical Medicine (ECTM) op de Universiteit Twente waar ik werk, komen studenten, onderzoekers, medisch professionals en het bedrijfsleven samen in een hightech onderwijsomgeving. Ik geef er rondleidingen en trainingen met human patient simulators en verschillende operatiesimulatoren op het gebied van echografie, endovasculaire en minimaal invasieve chirurgie. Daarnaast draai ik ook mee in de baliediensten.

‘Zo leer ik ook medische handelingen te trainen’

Het werk heeft veel raakvlakken met mijn studie. Bij technische geneeskunde leren we denken als een ingenieur en medisch professional tegelijk. De daarbij behorende kennis van onder meer de fysiologie van het lichaam en medische beeldvorming worden in het ECTM getraind. Zo mag ik elke keer werken met medische simulatoren die in mijn onderwijsblokken nog aan bod gaan komen. Naast de ervaring die ik opdoe door de rondleidingen, leer ik ook medische handelingen te trainen. Er komen bijvoorbeeld elk jaar vijfde- en zesdejaars aiossen vaatchirurgie naar het ECTM om te worden getoetst met onze endovasculaire simulatoren. Aangezien ik tijdens deze dagen de simulatoren bedien en met de vaatchirurg samenwerk die de aiossen opleidt, krijg ik zelf ook feeling met deze handelingen. Een endovasculair aneurysma repair (EVAR) op de simulator is een handeling die ik mede hierdoor inmiddels kan uitvoeren. Het grote verschil met de realiteit is dat wanneer de human patiënt simulator overlijdt, er gelukkig nog een resetknop is.”

Delen