Mijn bijbaan – teamverzorger

Wie Jasper Sietses 
Leeftijd 21
Studie derdejaars fysiotherapie  
Bijbaan Verzorger bij jeugdvoetbalteam FC Volendam
Aantal uren een halve zaterdag  
Verdiensten onkosten/vrijwilligersvergoeding

 Tekst: Wout de Bruijne |Beeld: Ed van Rijswijk 

“Mijn bijbaantje neemt meer tijd in beslag dan in eerste instantie misschien lijkt. Mijn hoofdtaak is het verzorgen van de spelers bij de wedstrijden van het jeugdvoetbalteam van FC Volendam. Dit zijn jongens van rond de vijftien jaar. 

Dat werk duurt in principe tweemaal veertig minuten en een kwartier pauze. Maar daar komt de reistijd bij, want ik woon in Hilversum. Naar Volendam is het ongeveer drie kwartier rijden, en bij uitwedstrijden ben ik natuurlijk geregeld langer onderweg. Daarnaast wordt van mij verwacht dat ik anderhalf uur voor een wedstrijd aanwezig ben om eventueel spelers met blessures te behandelen. 

‘Soms moet je hard zijn’

De meeste wedstrijden zijn rond het middaguur, dus mijn zaterdagen plan ik bijna altijd volledig uit. En ik ga dus op vrijdagavond ook niet tot in de kleine uurtjes stappen. 

Ik doe dit nu ruim twee jaar en heb hier vooral voor gekozen om te zien in hoeverre ik mijn beroep als fysiotherapeut na mijn studie in de sportwereld wil gaan zoeken. Maar ik ben er nog niet, ik ga nog verschillende stages lopen. En ik wil ook nog kijken naar revalidatie en naar het runnen van een eigen praktijk. In ieder geval weet ik wel dat ik het werken met de jeugd van FC Volendam heel leuk vind. Misschien vinden ze mij niet altijd even aardig, want je moet de voetballers ook wel eens tegen zichzelf in bescherming nemen. Die willen altijd spelen, maar kunnen bij blessures niet altijd de lange termijn overzien. En dan moet je soms hard zijn om een afgescheurde hamstring te voorkomen.” 

Delen