Mijn eerste jaar – Luuk Verhoef

Als je gaat studeren, gaat er een wereld voor je open. Vier ouderejaarsstudenten vertellen.

Tekst: Redactie Arts en Auto

 

 

Luuk Verhoef (20) – Geneeskunde Radboud Universiteit Nijmegen

“Eerst heb ik een jaar natuurkunde gestudeerd, maar ik wilde iets socialers doen. Bij studenten geneeskunde zag ik hoe leuk ik hun studie vond en toen ben ik geswitcht. Bij geneeskunde zitten echt andere mensen; ze nemen meer initiatief, zijn meer aanwezig. Naast de studie doen we nog allerlei andere dingen, we gaan uit of doen mee met een survival run.

Waar ik wel aan moest wennen, was dat er bij deze opleiding heel veel van je verwacht wordt. Veel contacturen, veel verplicht onderwijs. Daar kwam ik in het begin mee in de knoop. Hoe moet je al die stof beheersen? Ik zat tot laat in de bieb, had nergens anders meer tijd voor. Pas toen ik leerde om hoofd- en bijzaken te scheiden, ging het beter. Ik stak minder tijd in de studie, maar haalde nog steeds goede resultaten. Je moet ook dingen naast je studie kunnen doen, voor de ontspanning. Je leert veel mensen kennen en je kunt je op andere gebieden ontwikkelen. Daarom ga ik volgend jaar een bestuursjaar doen. Het is heel interessant om achter de schermen van een vereniging te kijken en te zien hoe alles draait.

‘Pas toen ik leerde om hoofd- en bijzaken te scheiden, ging het beter’

Op zaterdagavond sta ik achter de bar in een café. Daar heb ik het erg naar mijn zin. Maar als je alleen werkt voor het geld in een stom baantje, kun je beter extra lenen. Dan is het zonde van je tijd en kun je beter leuke dingen gaan doen. Je studententijd is al zo kort.”

Delen