Mijn eerste jaar – Maarten Daniëls

Als je gaat studeren, gaat er een wereld voor je open. Vier ouderejaarsstudenten vertellen.

Tekst: Redactie Arts en Auto

 

 

Maarten Daniëls (26) – Fysiotherapie Hogeschool van Amsterdam

“Komend studiejaar begin ik aan mijn tweede jaar fysiotherapie. Eindelijk heb ik een studierichting gevonden die echt goed bij me past. Eerder heb ik twee studies in de economie geprobeerd, maar die pasten helemaal niet bij me. Fysiotherapie had ik al weleens overwogen, maar ik heb er nooit werk van gemaakt. Waarom niet? Dat begrijp ik ook niet helemaal, want deze studie sluit heel goed aan bij mijn passie voor sport en bij mijn voorkeur om in een dienstverlenend beroep te gaan werken. Dat kwam dan ook uit een studiekeuzetest toen ik na die twee eerste pogingen en een paar jaar werken in de horeca, toch maar besloot studiekeuzebegeleiding te zoeken.

Het studeren zelf valt me soms wat tegen

Van het begin af aan ging het goed. Ik haalde alle vakken en de korte stage die wij deden, beviel me ook prima. Het contact met patiënten vind ik leuk. Ik verheug me erop om straks, na mijn studie, mensen te kunnen helpen met herstellen. Patiënten te begeleiden en coachen. Het studeren zelf valt me soms wat tegen. Ik merk dat ik het lastig vind om discipline en regelmaat in het studeren te brengen. Ik heb natuurlijk al een paar jaar gewerkt en dan raak je uit het studieritme. Dat is niet handig, want er valt veel te leren over het menselijk lichaam.

Ik woon al een aantal jaren met twee vrienden in een appartement in Amsterdam. Voor een studentenhuis voel ik me toch wel iets te oud nu. Niet dat ik daar veel van merk bij mijn studiegenoten, die allemaal veel jonger zijn. We hebben echt een leuke, gemotiveerde groep. Al zie ik wel dat mensen die wat jonger zijn, andere interesses hebben.”

Delen