Mijn kamer – Zuilen

mijn kamer / ‘Iedereen is hier welkom’

Beeld Nout Steenkamp

In ‘Casa del Maar’ weten ze alles over pilletjes en de effecten daarvan. De zeven bewoners van het huis in Utrecht ‘zitten’ dan ook allen in de farmacie: drie zijn daarin afgestudeerd en de rest is hard op weg om farmaceut te worden.

“Mijn broers en ik hebben de ‘farmacietik’ van onze ouders, een apothekersechtpaar”, vertelt Glenn Maar (20). De derdejaars is de jongste van drie broers die in het huis wonen. Vince (23) is zesdejaars farmacie en Bob Maar (27) is afgestudeerd en apotheker in Dordrecht, maar hij woont nog voor heel even – vertrekt in april – in ‘Casa del Maar’.

‘Iedereen is hier welkom’

Het woonhuis in de Utrechtse wijk Zuilen is eigendom van de ouders van de gebroeders – ‘in de gezamenlijke woonkamer hangt ons familiewapen’– maar de mediterrane toevoeging Casa heeft het pand misschien vooral te danken aan de bijna Zuid-Europese gastvrijheid van de bewoners. “Iedereen is hier altijd van harte welkom”, verduidelijkt Glenn, die voor dit interviewtje door zijn oudere broers is aangewezen als woordvoerder. “Voor bijvoorbeeld besprekingen van evenementen met het dispuut stellen wij ons huis graag open en daarna drinken we dan gezamenlijk weleens een biertje. In het schuurtje in de tuin hebben we wel ruimte voor een kratje.”

De jongste Maar is erg enthousiast over de samenstelling van de bewonersgroep. “We hebben nooit herrie over schoonhouden, bezoek of dat soort beruchte spelbedervers. We kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden. Maar dat wist ik ook wel van tevoren”, lacht Glenn, “een aantal huisgenoten ken ik mijn leven lang al.”

Wie: Glenn Maar (20) derdejaars farmacie. Waar: Utrecht. Huur: Glenn betaalt € 410,- incl. water, gas, licht en internet. Indeling: drie verdiepingen. Beneden: gezamenlijke woonkamer, keuken en wc; 1ste: badkamer, toilet, vier slaapkamers; boven: drie slaapkamers en douche. Buiten een grote tuin met schuur. Oppervlakte kamer Glenn: 12m2.

Delen