Mijn kamer – De Bilt

Wie Jasper de Louwere (25) 6e jaars, maar eigenlijk 4e jaars diergeneeskunde Utrecht.
Waar De Bilt
Huur kamer Jasper € 320,- all-in Indeling 2 verdiepingen en een zolder: 4 slaapkamers, een keuken, een badkamer en een groot dakterras
Oppervlakte kamer: 24 m2.

Tekst: Wout de Bruijne Beeld: Nout Steenkamp

Dit huis was in 2014 al eens in beeld in Arts en Auto Student. Toen woonden er ook vier studenten die, net als het huidige viertal, diergeneeskunde studeerden. “Het was hier een beestenboel”, grinnikt Jasper. “Er waggelden een hangbuikzwijntje en tamme kauwtjes rond en er liep een paadje tussen de afvalbergen op het dakterras en van de keuken naar de trap. Toen ze waren afgestudeerd en vertrokken, hebben wij, de nieuwe bewoners, een weekend lang opgeruimd.”

Het heeft de verstandhouding tussen huidige en vorige bewoners niet beïnvloed. “We waren en zijn vrienden met ze. Dat was ook wel hun voorwaarde om hen als huurders te mogen opvolgen. Puur eigenbelang”, lacht Jasper. “Ze wilden gewoon een overnachtingsadresje voor feestjes in Utrecht.” En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. De een meer dan de ander, maar ze hebben allemaal de sleutel nog. Jasper: “Tijdens oud en nieuw ligt hier wel voor tien jaargangen aan studenten diergeneeskunde op matjes in kamers en gangen.” 

‘Je hoorde ze over het plafond rennen’

De gastvrijheid van Jasper lijkt geen grenzen te kennen. Zijn kamer is tevens de gezamenlijke woonkamer. “Ik slaap in een hoek achter een halve muur en als ik wakker word, zitten de andere drie al weleens om de hoek op mijn kamer aan het ontbijt.”  

Uitbreiding met dieren zit er bij dit gezelschap niet in. “We hadden in het begin een kippenhok op het dakterras, maar daar kwamen veel muizen op af. Je hoorde ze over het plafond rennen. Het zijn ook wel dieren, maar toch minder geschikt als huisdier.”

Één Reactie Reageer zelf

  1. Broek
    Geplaatst op 8 december 2020 om 16:01 | Permalink

    Leuke blog om te lezen. Ik kan mij voorstellen dat na hun vertrek een grote schoonmaakbeurt nodig was. Het is te begrijpen dat studenten in die richting wel dieren bij zich hebben, maar niet verwacht dat er zoveel dieren daar bleven. Ik beschouw muizen inderdaad niet tot een huisdier.