Mijn Passie – Flamenco

Tandarts Mary Kwakkernaat (55): “Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om naast je werk iets heel anders te doen”

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Nout Steenkamp

Al sinds haar studententijd doet Mary Kwakkernaat aan flamencodansen. “Na dertig jaar kan ik nog steeds genieten van mijn werk, maar ik heb ook gemerkt hoe belangrijk het is om iets heel anders ernaast te doen. Ik danste altijd al graag, best wel fanatiek ook, maar toen ik in mijn studententijd kennismaakte met de flamenco ging er een nieuwe wereld voor me open. Flamenco ziet er ontspannen en geïmproviseerd uit, maar is zó veelomvattend, je kunt er zo veel van jezelf in kwijt, het is bijna een levensstijl. Ik ben al een paar keer in Spanje geweest om daar workshops te volgen van bekende dansers. Dat is fantastisch, je ontmoet er mensen vanuit de hele wereld met dezelfde passie. Naast dans is zang een belangrijk onderdeel van flamenco. Ik neem sinds kort ook zangles, want het zingen vind ik bijna nog mooier dan het dansen. Een flamencolied kan me echt tot tranen toe ontroeren.”

AA05-2016p045b

Delen