Mijn passie – missverkiezingen

mijn passie / Logopedie heeft mijn hart

Beeld Ruud de Jong

De 21-jarige Cathelijne Heppenhuis uit Amersfoort is vierdejaars logopedie aan de Hogeschool Utrecht en was daarnaast tot nog niet zo heel lang geleden de mooiste vrouw van Europa; sinds haar internationale uitverkiezing in Egypte in 2017 mocht zij zich een jaar lang Miss Intercontinental Europe noemen. “En daarbij werd ik ook derde van de wereld”, vult Cathelijne trots aan. 

Voor de logopediestudent is meedoen aan missverkiezingen een van haar passies. “Er komt veel bij kijken, de tijd van alleen een paar rondjes lopen voor een jury is allang voorbij. Natuurlijk moet je de looks en het figuur hebben – en gelukkig kan ik qua gestel alles eten wat ik wil – maar je moet ook een persoonlijkheid zijn en jezelf kunnen presenteren.”

Volgens Cathelijne gaat er veel tijd zitten in de voorbereiding. Als voorbeeld daarvoor noemt ze alle cursussen en trainingen die zij volgde. “Dat gaat van het omgaan met social media en lopen over de catwalk tot interview- en presentatietechnieken. Veel van wat ik heb geleerd kan ik straks ook in mijn beroep als logopedist gebruiken. Zo zijn presentatie en eigen spreekvaardigheid daarbij ook heel belangrijk.”

‘Ik wil ook doorgaan met modellenwerk, maar logopedie heeft mijn hart’

Dat zij logopedist wil worden, staat vast voor Cathelijne. “Ik ben nu te druk, maar na mijn studie wil ik graag weer aan missverkiezingen meedoen en ik wil ook doorgaan met het modellenwerk dat ik soms doe, maar logopedie heeft mijn hart.”

Cathelijne denkt dat het vak weleens wordt onderschat, maar zij vindt het een van de belangrijkste beroepen in de zorg. “Als iemand door een hersenbeschadiging niet meer kan communiceren, heeft dat grote gevolgen voor de kwaliteit van leven. Als logopedist kan ik daarin een verschil maken en daarmee een glimlach op een gezicht terugbrengen. Dat maakt dit beroep het mooiste dat er is.”

Cathelijne Heppenhuis

Delen