Mijn passie – Uilen

mijn passie / 'Ik zie mijn caps nu ook op hoofden van mensen die ik niet ken'

De Amsterdamse zesdejaars geneeskundestudent Terry Wagner (27) houdt van uilen. Van de vogelsoort zelf, maar ook van het diertje dat het logo is op de snapbacks, truckercaps en drybags die hij ontwerpt en verkoopt.

“Ik ben niet zo’n grote mode- en kledingkenner of shopper, maar ik vind het wel leuk om voor die sector te ontwerpen en dat te verkopen.”  

En die verkoop neemt een steeds grotere vlucht. “Aanvankelijk kochten vooral familie en vrienden bij mij”, zegt Terry, “maar nu zie ik mijn caps ook wel op hoofden van mensen die ik niet ken.” Er zijn ook al BN-ers (nee, we noemen geen namen) gespot met zijn ontwerpen. 

Terry kwam zo’n kleine vijf jaar geleden door een goede vriend op het idee om zijn passie te vermarkten. “We kwamen allebei graag in Azië en hij legde op een gegeven moment contact met een fabriekje dat de ontwerpen kon fabriceren. Voor we het wisten waren we in business.” 

‘Ik zie mijn caps nu ook op hoofden van mensen die ik niet ken’

Inmiddels is de vriend te druk met andere zaken en is Terry de enige CEO van Veryus Clothing, zoals het bedrijfje heet. Op dit moment is de geneeskundestudent/bedrijfsleider zich aan het oriënteren op goede doelen. “Ik heb contact gezocht met een instelling die zieke en gewonde uilen opvangt en behandelt, maar ik ben ook aan het kijken naar een logo van een neushoorn op de kledinglijn. Daarmee wil ik extra aandacht genereren voor de met uitsterven bedreigde diersoorten. Ik wil ook een deel van mijn omzet doneren aan de bescherming daarvan.” 

Hoe leuk en succesvol ook, Terry wil uiteindelijk wel verder in de geneeskunde en dan bij voorkeur in de chirurgie. Lachend: “Het klinkt misschien nogal luguber, maar ik hou van snijden. Ik ben minder van het studeren op de theorie, meer een man van de praktijk, een ondernemer, zeg maar. ”  

Delen