Mijn passie – Wijn

Huisarts en vinoloog Chris Broekmeulen (62): “Altijd op zoek naar een bijzondere Italiaan”

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Nout Steenkamp

Chris Broekmeulen is een paar keer per jaar in Zuid-Europa te vinden om daar mooie wijnenop de kop te tikken voor zijnwijnkelder thuis. “Toen ik besloot serieus werk te maken van mijn interesse in wijn, heb ik een jaar lang voor één dag in de week een waarnemer ingehuurd om de vinologenopleiding van de Wijnacademie te kunnen volgen. Om mijn kennis op peil te houden, zit ik in een proefgroepje dat geregeld samenkomt. Daarnaast reis ik samen met mijn vrouw een paar keer per jaar richting Zuid-Europa om op zoek te gaan naar aanwinsten voor onze kelder. Italië kent zeer veel oorspronkelijke druiven waar de meest bijzondere wijnen van worden gemaakt. In Spanje genieten we graag van een mooie cava, want die hebben een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. De negen belangrijkste cava-herkomstgebieden heb ik nog niet allemaal bezocht, die staan nog op mijn bucketlist.”

AA05-2016p049b

Delen