Inzicht in claimbehandeling

MediRisk, de verzekeraar voor medische aansprakelijkheid voor aangesloten ziekenhuizen, lanceert mijnMediClaim.nl. Met dit online instrument krijgen patiënten die een medische claim hebben ingediend, én/of hun familie, inzicht in de status en fasen van de claimbehandeling. Hiermee geeft MediRisk verder vorm aan het centraal stellen van de belangen van patiënten.

 

Verschillende partijen spelen een rol in het verzamelen van informatie om tot een oordeel te komen over een claim: de patiënt en zijn belangenbehartiger, het ziekenhuis en de verzekeraar voor medische aansprakelijkheid. Alle informatie wordt zorgvuldig bekeken en door deskundigen beoordeeld, maar de patiënt en de familie kunnen dit proces nu niet volgen. Met mijnMediClaim.nl maakt MediRisk deze periode transparanter. Zodoende weten patiënten en hun familie precies in welke fase de claim zich bevindt, wie ermee bezig is en wanneer er duidelijkheid is over de uitkomst.”

mijnmediclaim

MediRisk werkt volgens de Gedragscode medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid (GOMA). Daarom wordt in mijnMediclaim.nl naast de feitelijke tijd van de claimbehandeling, ook de door de code voorgeschreven duur vermeld.

Delen