Modelovereenkomst tandheelkunde

De Belastingdienst en het UWV hebben een modelovereenkomst voor praktijkmedewerking en -waarneming in de tandheelkunde goedgekeurd. Praktijkhouders die op basis van die overeenkomsten werken, hoeven geen loonheffing in te houden en af te dragen.

 

De overeenkomst is opgesteld door VvAA, KNMT en ANT en is bestemd voor praktijkhouders die bijvoorbeeld stoelen en behandelruimte verhuren aan zzp’ers. Het is wel belangrijk dat zij de modelovereenkomst nauwgezet volgen. Het is bijvoorbeeld uit den boze om zzp’ers instructies te geven hoe zij de werkzaamheden moeten uitvoeren. Doet de praktijkhouder dit wel, dan kan de Belastingdienst oordelen dat er toch sprake is van een arbeidsrelatie. In die gevallen is de praktijkhouder alsnog verplicht loonheffing in te houden en af te dragen.

Voor zzp’ers geldt dat zij komend jaar geen nieuwe VAR WUO zullen krijgen. De VAR-verklaring verdwijnt naar verwachting op 1 april 2016. Tot die tijd zijn de oude verklaringen geldig, mits ze als zzp’er dezelfde werkzaamheden blijven verrichten. Meer informatie via vvaa.nl/modelovereenkomst/tandartsen

Delen