MSD splitst in 2021 en zoekt techneuten

Als gevolg van een splitsing binnen MSD stappen volgend jaar zo’n 1.100 medewerkers van MSD Nederland over naar het nieuwe Organon & Co in Oss. Daarnaast gaat het bedrijf fors uitbreiden in de productie van vaccins in Boxmeer, waar de laatste hand wordt gelegd aan een nieuwe geavanceerde fabriek.

Eerder dit jaar maakte MSD plannen bekend om een gedeelte van het bedrijf af te splitsen zodat twee onafhankelijke, beursgenoteerde en toekomstbestendige bedrijven ontstaan. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Organon & Co, maar die naam komt pas in gebruik als de splitsing een feit is. Naar verwachting is dat in de eerste helft van 2021.

In Boxmeer, waar vaccins en geneesmiddelen voor dieren worden ontwikkeld en geproduceerd, zijn in de nieuwe productiefaciliteit straks honderden extra mensen nodig, veelal voor technische functies. De huidige fabriek maak nu al jaarlijks 50 miljard doses van 100 verschillende vaccins en geneesmiddelen voor dieren, en de vraag neemt wereldwijd toe.

Het geneesmiddelenbedrijf telt straks naar verwachting wereldwijd ruim 10.000 medewerkers van wie zo’n 5.000 op verschillende plaatsen in Nederland.

Delen