Museum – JetBrains Techlab

Nederland is een nieuwe en leerzameontdekkingsreis rijker. JetBrains Techlab aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan laat bezoekers van alle leeftijden ervaren hoe je met technologie – robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, Augmented en Virtual Reality – onze wereld beter kunt maken.

In het vierhonderd vierkante meter grote lab kunnen bezoekers werken en dansen met diverse soorten robots, als een vogel vliegen over wereldsteden en nog veel meer. Met een tiental, regelmatig wisselende opstellingen laat het educatieve JetBrains Techlab zien hoe mens en technologie kunnen samenwerken en een duurzame toekomst kunnen creëren.

Naast de levensgrote acterende en zingende RoboThespian, de duikende Birdly, de schakende robotarm Panda, de Drone Cage en de VR Cinema, is sinds eind vorig jaar ook Spot van de partij. Deze robot op vier poten kan tot 5 kilometer per uur lopen en zich moeiteloos over lastig terrein langs obstakels bewegen. Hij heeft 360 graden zicht en voert geprogrammeerde taken uit.  

JetBrains Techlab – Amsterdam, jetbrainstechlab.com 

Delen