Muziek – Naarden International Piano Festival

Het schilderachtige vestingstadje Naarden in Noord-Holland organiseert elke twee jaar een internationaal vermaard fotofestival. Dit jaar komt daar een mogelijk nieuwe traditie bij in de vorm van een pianofestival. In mei vindt de eerste editie plaats.

Het Naarden International Piano Festival beoogt ondersteuning te bieden aan talentvolle masterstudenten, die binnenkort afstuderen en hun leven als concertpianist gaan beginnen. Zes jonge pianisten zullen optreden en kennismaken met de ervaren meesterpianisten Alfred Brendel, Kristian Bezuidenhout, Jonathan Biss en Hannes Minnaar, die op hun beurt ook uitvoeringen ten gehore brengen. Zo vindt er op vrijdagavond 10 mei een recital plaats van Nino Gvetadze en Hannes Minnaar en is er een muzikale avond met Alfred Brendel op zaterdag. Kristian Bezuidenhout sluit het festival op zondag 12 mei af met een recital op pianoforte.

Het Naarden International Piano Festival vindt plaats in Bij Andreas, de tot een concertzaal omgebouwde Andreaskerk in Naarden Vesting.

Naarden International Piano Festival – Bij Andreas, Naarden, 9 t/m 12 mei. naardenpianofestival.nl

 

Delen