Muziek – Peter en de wolf en Peer Gynt

Peter logeert bij zijn opa en mag de tuin niet uit. Als hij dat stiekem toch doet, komt hij een eend, een kat en een vogeltje tegen. Peter ziet hoe een wolf de eend opeet. De jongen wil de kat en het vogeltje redden en probeert de wolf met een list te vangen.

Dit is in het kort de inhoud van het sprookje Peter en de wolf dat de Russische componist Sergei Prokofiev op muziek zette. Het muzikale sprookje is bij kinderen nog altijd zeer populair. Op zondag 18 februari speelt het Residentie Orkest de symfonie in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. In deze voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar kan het publiek ook genieten van Tubby the Tuba, een tuba die door de andere instrumenten wordt gepest maar met de hulp van een kikker weer zelfvertrouwen krijgt.

Ook zondag 22 april speelt het Residentie Orkest een muzikaal sprookje. Dan is het de beurt aan Peer Gynt, een eigenwijze jongen die alles doet wat niet mag en daardoor de gekste avonturen beleeft. Het spannende verhaal wordt verteld door Lotte van Dijk. De muziek is van Edvard Grieg.

Peter en de wolf – 18 februari; Peer Gynt – 22 april – Residentie Orkest, Zuiderstrandtheater Den Haag. residentieorkest.nl

 

Delen