Muziektheater – In bed met Dietrich en Piaf

Marlene Dietrich en Edith Piaf waren beiden ‘powervrouwen’ van hun tijd. Ze drukten hun stempel op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. En ze waren bevriend.

In bed met Dietrich en Piaf is een muzikale fantasie over een nacht die de beide legendes samen doorbrengen. Heden en verleden, fictie en realiteit lopen door elkaar als de diva’s hun versie van de gebeurtenissen geven. Ook wordt duidelijk hoeveel de vrouwen nog om elkaar geven. In hoeverre verschillen deze sterke vrouwen van toen met latere iconen als Lady Gaga en Madonna?

Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper. Zij waren eerder samen te zien in de musical Billy Elliot. Op hun verzoek schreef Daniël Cohen deze voorstelling over de bijzondere vriendschap tussen de twee internationale sterren. De pilotversie was in het voorjaar van 2016 te zien en ontving destijds lovende recensies.

In bed met Dietrich en Piaf – De Nel Theaterproducties, diverse theaters, 3 oktober t/m 30 december. inbedmetdietrichenpiaf.nl

 

Delen