Nieuw voorstel NVZ arbeidsvoorwaarden cao

staking / Aangepaste arbeidsvoorwaarden in cao-voorstel

Beeld Shutterstock

Werkgeverskoepel NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) kwam gisteren, 27 maart 2023, met een nieuw arbeidsvoorwaardenbod.

Als de leden van de vakbonden hiermee akkoord gaan, gaat de nieuwe cao Ziekenhuizen met terugwerkende kracht in per 1 februari 2023 met een looptijd van twee jaar.

Op de website van vakbond FNV staan de belangrijkste afspraken uit het nieuwe arbeidsvoorwaardenbod op het gebied van loon, reiskostenvergoeding en werkdruk .

Zo gaan de zorgmedewerkers er in twee jaar minimaal € 400 bruto per maand op vooruit. De loonstijging voor zorgmedewerkers in de lagere loonschalen kan oplopen tot bijna 20 procent in twee jaar. De reiskostenvergoeding gaat omhoog van 8 cent naar 16 cent per kilometer. De werkdruk wordt aangepakt door onder andere meer regie op werktijden, het recht op onbereikbaarheid en stagiaires worden niet meer ingezet als onderdeel van de bezetting, maar boven formatie.

Staking 16 maart

Donderdag 16 maart protesteerden ziekenhuismedewerkers donderdag 16 maart op 64 locaties door heel Nederland. Er werd die dag gewerkt alsof het een zondag is. Inzet van de staking was onder meer een loonsverhoging van 10 procent plus 100 euro en een structureel lagere werkdruk.

Delen