Onderzoek misstanden Ruwaard

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint een onderzoek naar de misstanden in het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. Dat meldt het AD vandaag.

 

De Raad zal kijken naar het grotere geheel en niet naar  individuele patiëntendossiers. Er wordt onderzocht hoe de incidenten en gevallen van vermijdbare dood geregistreerd werden en wat er met de informatie wordt gedaan om fouten te voorkomen. Ook wordt gekeken hoe de incidenten zich in dit gecertificeerde ziekenhuis konden voordoen.

Hartpatiënten Nederland is blij dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid een onderzoek gaat instellen. De organisatie hoopt dat ook andere ziekenhuizen hier baat bij hebben. ‘We vrezen dat de oorzaken van de problemen in Spijkenisse ook elders spelen. Zowel op andere afdelingen van het Ruwaard van Putten ziekenhuis als in andere ziekenhuizen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is de aangewezen organisatie om dit in kaart te brengen’, schrijft Hartpatiënten Nederland woensdag in een verklaring.

Lees verder bij het AD.

Delen