Opera – Katharina de Bronovo

Jaarlijks vinden tijdens Pinksteren de Leidse Hofjesconcerten plaats. In hofjes en op andere locaties in Leiden wordt gemusiceerd, van pop en jazz tot klassiek en volksmuziek.

Op het programma staat ook Katharina de Bronovo – mijn ziekenhuis of de strijd tussen geld en idealen. Deze kameropera vertelt het verhaal over de 19e-eeuwse grondlegger en naamgever van een Haags ziekenhuis. Zij raakt in het ziekenhuis betrokken bij een ‘oorlog’ door misbruik van moderne communicatie, destijds het elektrisch telegram.

Op surrealistische wijze springt het verhaal binnen hetzelfde ziekenhuis naar onze tijd. De problemen die ‘Katharina’s’ ziekenhuis nu belagen, gelden tegenwoordig voor bijna ieder ziekenhuis. 

Het libretto van Olaf Mulder – zelf werkzaam geweest als neuroloog – is op muziek gezet door Paul Prenen. Julia Bronkhorst, Myra Kroese en Peter Schoenaker en een negenkoppig koor krijgen instrumentale begeleiding van Menno Boogaard, piano, en Lotte Beukman, cello.

Katharina de Bronovo – mijn ziekenhuis of de strijd tussen geld en idealen – 9 en 10 juni. informatie tel. 0629402010,  brellz@telfort.nl of juliabronkhorst11@gmail.com

Delen