Opera – Siroe, re di Persia

Siroe, re di Persia (Siroe, koning van Perzië) is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte mensen.

In deze opera wordt Siroe, de oudste zoon van koning Cosroe, geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, zint een overijverige geliefde op wraak, ziet een prinses haar liefde niet beantwoord en gelooft een vader iedereen, behalve zijn eigen zoon. Traditioneel gaat het in de opera seria over de triomf van het goede over het kwade en aan het einde van deze opera zal Siroe uiteindelijk de troon van Perzië bestijgen.

De opera Siroe, re di Persia is een gezamenlijke productie van de Nederlandse Reisopera en het Oldenburgisches Staatstheater. In dramatisch opzicht biedt het spannende verhaal alles wat een serieuze barokopera nodig heeft: macht, misdaad en seks staan centraal, terwijl de vele intriges geraffineerd met elkaar zijn verweven. Johann Adolf Hasse componeerde de muziek.

Siroe, re di Persia – Nederlandse Reisopera en het Oldenburgisches Staatstheater, in diverse theaters van 26 januari t/m 24 februari 2018. reisopera.nl

 

Delen