Opladen bij Isala

Sinds dinsdag 4 september heeft Dermatologisch centrum Isala als eerste zorginstelling in de regio Zwolle voor patiënten met elektrische fietsen, scooters of scootmobiels een oplaadzuil op zonne-energie beschikbaar. Het centrum hoopt met het intitiatief milieubewust gedrag te stimuleren.

De Ecotap oplaadzuil genereert door middel van een zonnepaneel stroom die in de laadzuil opgeslagen wordt. Ook op een bewolkte dag tapt de zuil energie uit daglicht. Aan de zuil kunnen vier fietsen tegelijkertijd, gratis, worden opgeladen.

Het is de eerste oplaadzuil voor patiënten; voor personeel heeft Isala al sinds drie jaar enkele oplaadpunten, die volgens een woordvoerster veelvuldig worden gebruikt. De personeelsoplaadpunten werken echter nog niet op zonne-energie. Of het ziekenhuis nog meer van deze milieuvriendelijke oplaadzuilen gaat plaatsen, zal, zo laat men weten, afhangen van de reacties en het gebruik dat ervan wordt gemaakt.

Op de foto nemen Marjanne Sint, voorzitter raad van bestuur Isala klinieken, en dermatoloog Guus Kuiters de nieuwe oplaadzuil bij het Dermatologisch centrum Isala in gebruik.

Delen