Op twee wielen – Bandell

Gynaecoloog Myrthe Bandell (36) reist een à twee dagen per week met haar vouwfiets en de trein van Rotterdam naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.  

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Marco de Swarts/DB

04-2015p083a“Voor mij is fietsen een goed begin van de dag, beter dan een kop koffie. Ik baal als ik met de auto moet, want met de fiets en de trein vind ik veel rustiger. In de trein lees ik een krantje of ik check mijn mail. In de auto kan dat natuurlijk niet.

‘Het fietsen zit helemaal in mijn systeem’

Door regen laat ik me absoluut niet tegenhouden. Op het werk kan ik me douchen en ik trek toch elke dag een witte jas aan. Alleen als ik op locatie Zwijndrecht moet werken en ik heb dienst, dan ga ik met de auto. Want soms moet ik snel in Dordrecht zijn en dat kost me met de fiets meer dan een half uur. Ik heb trouwens een erg leuke auto waar ik heel blij mee ben, een Mini met een open dak. Op het werk ben ik een uitzondering. Ik heb collega’s die dicht bij het ziekenhuis wonen en toch met de auto komen.

Sinds tweeënhalf jaar werk ik als gynaecoloog in Dordrecht, maar daarvoor was reizen met de fiets en de trein ook al mijn favoriete combinatie. Tijdens mijn opleiding tot seksuoloog werkte ik als aios in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam en moest ik voor mijn studie naar het Leidseplein in Amsterdam. Dat ging ook prima met fiets en trein, het zit echt helemaal in mijn systeem.

Mijn vouwfiets was niet goedkoop, maar die verdient zich dubbel en dwars terug. Een Brompton is de Bentley onder de vouwfietsen, je kunt er kilometers op fietsen. Hij is dan ook erg comfortabel.”

Delen