Op twee wielen – Vrolijk

Aios interne geneeskunde Loes Vrolijk (28) fietst vier dagen per week van Leiden naar haar werk in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, 20 km enkele reis. 

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Floren van Olden

04-2015p061a“Die 20 km fiets ik op een stadsfiets met zeven versnellingen. In een vorige Arts en Fiets zag ik een Vanmoof, een mooie stevige fiets van Nederlands ontwerp. Dat was precies wat ik zocht. Ik heb geen ruimte om de fiets binnen te zetten en deze kan goed buiten blijven staan. Wel aan een kettingslot natuurlijk.

‘Ik heb bewust geen sportfiets, zodat ik me niet in het zweet trap’

Mijn eerste opleidingsjaar werkte ik in Leiden. Ik had maar 5 minuten reistijd en hield genoeg tijd over om te trainen voor de marathon. Toen ik voor mijn perifere deel naar Den Haag ging, kwam ik in tijdnood met het sporten. Ik heb toen besloten om te gaan fietsen, zodat ik genoeg lichaamsbeweging krijg en de onvermijdelijke reistijd toch nog nuttig besteed. Voor mij was het niet echt wennen. Ik kom uit een fietsgezin, mijn ouders hebben altijd alles op de fiets gedaan. En naar de middelbare school moest ik ook al 12 km fietsen.

Ik doe er een uur over, van huis naar mijn werk. Ik rij bewust niet op een sportfiets, zodat ik me niet in het zweet trap en niet hoef te douchen als ik op mijn werk aankom. Hardlopen doe ik trouwens nog steeds. Ik train nu voor de halve marathon, maar dan alleen in het weekend. Dat is eigenlijk te weinig, maar door het fietsen is mijn basisconditie goed genoeg om de halve marathon toch uit te lopen.”

Delen