Expo – Reflecterend Realisme

In West-Zeeuws-Vlaanderen ligt het schilderachtige Groede (De Groe in het West-Vlaams). Het dorpje heeft een prachtige kern en er liggen rustige brede stranden vlakbij.

Groede is een kunstenaarsdorp, er wonen, werken en/of exposeren tientallen kunstenaars. In de multifunctionele Grote Kerk worden geregeld tentoonstellingen georganiseerd.

In september is de expositie Reflecterend Realisme te zien van tekenaar/grafieker Hilde Barbier en oud-huisarts en beeldhouwer Ruud Bonarius. “Wij proberen realistisch te blijven in een verdwazende wereld”, stellen de kunstenaars. “Dat realisme reflecteert op ons werk en hopelijk ook op bezoekers van onze tentoonstelling.” Rode lijn in de expositie is ‘model en portret’.

Barbier heeft een voorliefde voor etsen en gemengde technieken. Naast haar modellen en portretten, toont zij ook enkele werken die zij maakte op haar buitenlandse reizen. Van Bonarius zijn onder meer portretten van dierbaren te zien. Zijn werk is gemaakt in klei,  afgegoten in gips en gepatineerd.

Reflecterend Realisme – Hilde Barbier en Ruud Bonarius, Grote Kerk Groede, t/m 30 september. grotekerkgroede.nl

 

Delen