Respect Thuiszorg over op iPad

Respect Zorggroep Scheveningen is sinds vandaag volledig over op het gebruik van iPads door alle ambulante zorgverleners in hun thuiszorgtak. De iPads zijn uitgerust met Careware for iOS, de app van het planning- en registratieplatform van softwareontwikkelaar helpLine. Later dit jaar volgt een app toe waarmee zorgverleners ook zorgdossiers met één tik op het scherm ‘on the spot’ kunnen inzien en bewerken.

 

Kevin Berkhof, hoofd ICT van Respect Zorggroep Scheveningen: “We zijn nu volledig over op iPad. Het besturingssysteem iOS van Apple biedt een zeer stabiele infrastructuur die bovendien makkelijk op afstand is te beheren. Daarnaast is het ons doel als Respect Zorggroep om alle benodigde informatie over zorgbehoeften van cliënten en de daadwerkelijk geleverde zorg haarfijn inzichtelijk te maken. Voor onze medewerkers die onderweg zijn, voor alle cliënten die bezocht worden en voor de planners en teammanagers op kantoor. helpLine is momenteel de enige partij die een planning- en registratieplatform voor de zorgmarkt heeft dat voldoet aan onze specifieke eisen. Zo houdt Careware bij het plannen van optimale routes rekening met belangrijke variabelen zoals zorgzwaarte, voorkeursmedewerkers van cliënten, het maximaal aantal medewerkers dat bij één client mag komen (ten behoeve van een meer persoonlijke dienstverlening), deskundigheid van de zorgverleners, etc. Vervolgens begeleidt de mobiele app Careware for iOS onze medewerkers eenvoudig naar het juiste adres, alwaar zij met een paar tikken op het scherm de geleverde zorg registreren.”


“Respect Zorggroep is de derde thuiszorgorganisaties in Nederland die onze software op iPads laat draaien,” vertelt Hereward Burgers, managing director van helpLine. “En dit past in een trend. Want het gebruik van iPads  groeit snel. Het toevoegen en beheren van zorgspecifieke apps op de iPad is zeer eenvoudig; de medewerkers krijgen hiermee de beschikking over een beperkte set apps waarmee zij mobiel geheel uit de voeten kunnen. Voorbeelden hiervan zijn een app voor het elektronisch cliënten dossier (ECD) en apps die ‘zorg op afstand’ door middel van  beeldbellen mogelijk maken.”

 

Delen