Slotervaart nu met Menzis in zee

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft met zorgverzekeraar Menzis een inkoopcontract afgesloten voor 2013. Gesprekken met zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en CZ verlopen “voorspoedig”, zo laat het ziekenhuis weten.

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak tegenover Zorgvisie: ‘Iedereen die nu weg wil bij Achmea, kan tussentijds overstappen naar een andere verzekeraar. Dat geldt niet alleen voor de patiënten van het Slotervaartziekenhuis, maar iedereen die het niet acceptabel vindt dat Achmea de polisvoorwaarden eenzijdig heeft gewijzigd.’ Erbudak zegt dat ze dit door “hele goede advocaten” heeft laten uitzoeken.

Het Slotervaartziekenhuis hoopt de gesprekken met zorgverzekeraars CZ, Coöperatie VGZ en Multizorg binnen afzienbare tijd af te ronden. Deze verzekeraars hebben hier samen ruim dertig procent marktaandeel. Het Slotervaartziekenhuis zegt patiënten die willen overstappen, te zullen ondersteunen. Daarnaast blijft het eerdere aanbod aan Achmeaverzekerden van kracht. Erbudak liet op 5 februari weten dat het ziekenhuis patiënten zal bijpassen als zij de rekening van Achmea niet volledig krijgen vergoed.

Een woordvoerder van Achmea laat weten dat zij echt ook een inkoopcontract met het Slotervaartziekenhuis hadden gewild, maar dat het ziekenhuis met zijn vraag boven het bestuurlijk hoofdlijnenakkoord zit waarin maximaal 2,5 procent groei is afgesproken. Erbudak ontkent dit en legt uit dat Achmea te weinig biedt. Alles bij elkaar zit het Slotervaartziekenhuis volgens haar 1,5 miljoen euro boven de afspraak conform het hoofdlijnenakkoord. Achmea zegt dat het wel om drie tot vier miljoen euro gaat. Binnenkort praten Achmea en het Slotervaartziekenhuis met elkaar over de afwikkeling van de financiële gevolgen voor Achmea-verzekerden. De woordvoerder: ‘Als mevrouw Erbudak wil praten over een contract binnen het hoofdlijnenakkoord staat onze deur altijd voor haar open.’

Bron: Zorgvisie

Delen