Televisie – Goede hoop

Sinds Jan van Riebeeck in 1652 in Zuid-Afrika voet aan wal zette, heeft Nederland een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van dat land.

Het is een verhaal van overheersing, uitbuiting en racisme, maar ook van assimilatie, vrijheidsstrijd en emancipatie; een verhaal dat zich uitstrekt van VOC-mentaliteit tot Boerenoorlogen en Apartheid.

Deze geschiedenis is het onderwerp van een nieuwe televisieserie. Na De Gouden Eeuw en De IJzeren Eeuw start de NTR op 23 maart met de groots opgezette geschiedenisserie Goede Hoop. Hans Goedkoop (Andere Tijden) presenteert de zevendelige reeks.

Goede Hoop is onderdeel van een groot multimediaal project. Zo is onder meer de gelijknamige tentoonstelling te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam, wordt er op middelbare scholen aandacht aan besteed en verschijnt het boek De Goede Hoop – 400 jaar Nederland en Zuid-Afrika van Bas Kromhout.

Goede Hoop – elke donderdag om 21.05 uur op NPO 2 van 23 maart t/m 11 mei (m.u.v. 4 mei). npo.nl

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

  • Volg ons ook via facebook

  • Anglofielen gezocht

    Voor een portrettenserie in een themanummer Groot-Brittannië later dit jaar komt de redactie graag in contact met zorgprofessionals die er een passie op nahouden die als ‘typisch Brits’ geldt. Misschien bent u wel een fanatiek rugbyspeler, speelt u doedelzak of staat u geregeld in de keuken om een uitgebreide high tea te bereiden. We horen het graag! Mail uw reactie met een korte toelichting en eventueel foto’s naar oproep@artsenauto.nl, o.v.v. ‘themanummer GB’; vergeet niet uw naam, beroep en leeftijd in de mail te vermelden.
  • Laatste blogs

  • Tip de redactie

    Heeft u een onderwerp dat wij in Arts en Auto kunnen opnemen? Of wilt u bijvoorbeeld bij ons bloggen? Neem dan contact met ons op!