Theater – De Toverfluit

Het burgermeisje Pamina hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze verstaat alles, ook al denken haar ouders van niet.

Als Pamina uiteindelijk toch in slaap valt, ontmoet ze in haar dromen in de ruimte de burgerjongen Tamino, een astronaut uit de toekomst. Ondanks de onderlinge afstand van lichtjaren, herkennen de twee veel in elkaar. Maar hun band wordt bedreigd door duistere machten: Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. 

Dit verhaaltje is heel in het kort een ‘modernere’ versie van Mozarts Toverfluit. Bij de Toneelmakerij en Silbersee vloeit de beroemde en spannende opera samen met theater, hiphop en dans tot een muziektheater voor de hele familie.

In De Toverfluit, Mozart to the Moon and Back rebelleren de ‘gewone’ kinderen Tamino en Pamina – in deze versie geen prins en prinses zoals in het origineel van Mozart – tegen de volwassen Zon en Nacht die hun eigen belangen vooropstellen. 

De Toverfluit, Mozart to the Moon and Back – De Toneelmakerij en Silbersee, vanaf oktober in diverse theaters, toneelmakerij.nl.

Delen