Theater – Er was eens een pretpark!

Er was eens een pretpark. Of toch niet. Bij Almere zou een middeleeuws themapark komen vol trollen, heksen en andere fantasiewezens, maar de bedenker kreeg de financiering voor zijn WitchWorld niet rond. Na een strijd vol gedoe met vergunningen en investeerders hield de initiatiefnemer het in 2018 voor gezien.

In de locatievoorstelling Er was eens een pretpark! geeft de koning van de fantasy een verklaring aan de burgers van Almere. Waar ging het mis? Wat is de waarheid? Wie heeft gelijk? Tijdens een sprookjesachtige conferentie komen beide partijen tegenover elkaar te staan en onthullen zij het verhaal achter de legende.

Er was eens een pretpark! is gemaakt door de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker, die in 2018 de Charlotte Köhler Prijs won. De uitvoering is in handen van Theatergroep Suburbia, het stadsgezelschap van Almere dat daarmee zijn 15-jarig lustrum opent.

Er was eens een pretpark! – Theatergroep Suburbia, De Beurs (voorheen Oranjewoud), Almere,16 t/m 28 april. theatergroepsuburbia.nl

Delen