Theater – Instant Love

Het gaat de ruige pooier King voor de wind. Hij charmeert en bedriegt de mooie vrouwen rondom hem. Als King de aantrekkelijke Grace ontmoet, wordt hij voor het eerst echt verliefd. Maar hij moet kiezen tussen liefde en handel.

Als Grace merkt dat ze de wereld van de prostitutie binnen is gelokt en machteloos is zonder paspoort en papieren, zint ze op wraak.

Na een reeks succesvolle try-outs, onder meer op Oeral, toert de muziektheatervoorstelling Instant Love vanaf 15 januari door het land. In de coproductie van Via Berlin (voorheen Okater/De Nieuwkomers) en Cello Octet Amsterdam over de gruwelen van de internationale vrouwenhandel worden de hoofdrollen vertolkt door Dagmar Slagmolen en Harald Austbø.

Het achttal cellisten uit de hoofdstad speelt meeslepende melodieën en aanstekelijke schlagers, die net zoals het verhaal regelmatig schuren. Het stuk laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke.

Instant Love – Via Berlin en Cello Octet Amsterdam, in diverse theaters, 16 januari t/m 21 maart. viaberlin.nl

 

Delen